Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La crème aux fraises Tagada (le jour même)
- 400 g de lait
- 170 g de fraises Tagada
- 40 g de fécule de maïs
- 3 œufs
La pâte à choux
- 150 g d'eau, et 5-10% du poids du fondant blanc
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- eau
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 527.3 kJ / 125.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Biscuits aquarium
1h 45min
Macarons à la griotte
48h
Mignardises comme un Irish coffee
4 Std. 10 Min
Dacquoise aux framboises
2h
Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané
1 Std. 25 Min
Cupcakes trois couleurs
2h
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Gâteau crémeux à la vanille
13 godz.
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min