Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La crème aux fraises Tagada (le jour même)
- 400 g de lait
- 170 g de fraises Tagada
- 40 g de fécule de maïs
- 3 œufs
La pâte à choux
- 150 g d'eau, et 5-10% du poids du fondant blanc
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- eau
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 527.3 kJ / 125.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Sucre pralines roses
5 menit
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15min
Cookie shooter
1 Std. 5 Min
Choux amarena
1h 25min
Mille-feuille à l'ananas
3 Std. 15 Min
Meringues à aromatiser
3h 30min
Layer cake au lemon curd
5sa
Fraiseburgers
2 Std. 45 Min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Cupcakes aux pistaches
40 dk
Minicheesecakes au chocolat blanc
4 godz. 45 min
Number cake 6
2h