Mini éclairs aux fraises Tagada

Mini éclairs aux fraises Tagada

4.0 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
30 pièces

Składniki

Le fondant blanc (la veille)
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau
    100 g
La crème aux fraises Tagada (le jour même)
  • de lait
    400 g
  • de fraises Tagada
    170 g
  • de fécule de maïs
    40 g
  • œufs
    3
La pâte à choux
  • d'eau et 5-10% du poids du fondant blanc
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
  • eau
  • de colorant alimentaire rouge en poudre
    2 pointes de couteau

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 125.3 kcal / 527.3 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...