Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 24 ostras bem frescas
- 200 g natas
- 4 gemas de ovo
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g sobras de pão
- 50 g queijo parmesão
- 10 g salsa
- 40 g manteiga à temperatura ambiente
- 2 dentes de alho
- 200 g alho-francês cortado em pedaços
- 1 limão, só o sumo, mais q.b. cortado em quartos p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 426 kJ / 102 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mexilhões com molho de natas e coentros
40min
Mexilhão thai
25min
Cocktail de champanhe, framboesa e romã
45min
Mexilhões com bloody Mary
30min
Mexilhões com cerveja e mostarda
20min
Rosbife com batata-doce e molho remoulade
1h 30min
Douradas ao vapor
40min
Mexilhões com molho de vinho branco
45min
Mexilhões com pesto
25min
Mexilhões com molho de cerveja
25min
Mexilhões com molho picante
45min
Mexilhões cremosos
40min