![Tri-Colour Ginger Rice Tri-Colour Ginger Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20E06A36-8B39-429A-B56F-5D12C1ABA077/Derivates/4104d01d-c2be-4fb1-983f-2427a4746291.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 300 g short-grained brown rice (Japonica rice), soaked overnight (approx. 480 g after soaking)
- 5 slices fresh ginger
- 5 slices fresh galangal
- ⅘ tsp rock salt
- 2 tbsp beetroot juice (see tips)
- 2 tbsp carrot juice (see tips)
- 2 tbsp spinach juice (see tips)
- 3 tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1 godz. 40 min
Spicy Bean Curds
1sa 15 dk
Potato and porcini mushroom soup
30 dk
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Asparagus and mushroom stir-fry
10min
Lemongrass, mint and ginger tea
10min
Avocado coconut ice cream
12h 10min
Watermelon granita
6h 15min
Hakka Yam Abacus
20min
Green Glow Cucumber-Pear Juice
5 min
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
1h 55 min