Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 100 g cebola
- 25 g azeite
- 20 g manteiga
- 400 g alho-francês cortado às rodelas
- 600 g filetes de pescada cortados ao meio
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 3 dentes de alho
- 350 g miolo de camarão
- 300 g natas
- 100 g leite
- 1 pitada de noz-moscada inteira
- 600 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas muito finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2600.4 kJ / 621.5 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1284.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de peixe
1 Std. 15 Min
Empadão de alheira e couve-flor
1 Std. 5 Min
Rolo de bacalhau
2h
Empadão de carne
1 godz. 20 min
Lasanha
1sa 30 dk
Empadão de peixe
1sa
Bacalhau gratinado com camarão
50 Min
Empadão de arroz e carne
1 Std. 15 Min
Pescada com camarão à Ogando
30 Min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min