Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 40 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 400 g tomate em pedaços
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 ½ c. chá de sal
- 2 pitada de pimenta
- 1000 g lulas limpas cortadas em argolas
- 400 g leite
- 70 g farinha tipo 65
- 20 g manteiga
- 1 c. chá de mostarda
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2403.8 kJ / 574.5 kcal
- Białko
- 50.7 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1219.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lulas crocantes com maionese
20 Min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 Min
Lulas de fricassé com manjericão
1 Std.
Fricassé de lulas
40min
Gratinado de lulas
1 Std. 30 Min
Lulas com molho aurora
45min
Bacalhau à Soutelo
25 Min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Bacalhau gratinado com camarão
50 Min
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
1h 10 min
Pescada com camarão à Ogando
30 Min
Fofo de peixe
1h 10 min