Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g batata cortada em pedaços pequenos
- 900 g cebola cortada em pedaços
- 150 g coentros
- 8 dentes de alho
- 3400 g água
- 70 g azeite, mais q.b. p/ servir
- 3 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 386.4 kJ / 92.4 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 243.6 mg
Alternatywne przepisy
Creme de agrião e curgete
35 min
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Canja de maruca
35 min
Caldo de bacalhau
30min
Aveludado de cebola e tomilho
40 min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45min
Sopa de grão e coentros
40 min
Sopa alentejana
30min
Creme de coentros sem batata
30min
Sopa de beldroegas e tomate
50 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min
Creme de coentros
30min