Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate

Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate

4.2 50 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
2 doses

Składniki

Pudim
  • ovo
    1
  • leite
    120 g
  • leite condensado de chocolate
    100 g
Frango
  • azeite
    30 g
  • coxas de frango s/ pele e s/ ossos, cortadas em cubos
    300 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    3
  • tomate cortado em pedaços
    250 g
  • vinho do Porto
    70 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
    200 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 889.4 kcal / 3721 kJ
Białko 38.1 g
Tłuszcz 48.9 g
Węglowodany 66.6 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Sód 342.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...