Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1500 g água
- 60 g azeite
- 2 ½ c. chá de sal
- 15 espargos verdes frescos
- 250 g massa tipo fettuccine
- 100 g pinhões
- 40 g folhas de espinafres baby
- 2 dentes de alho
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 739 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cogumelos
20 λεπτ.
Risoto de legumes
40 Min
Risoto
30 λεπτ.
Puré de batata e legumes
40 Min
Risoto de batata-doce assada e castanhas
1ωρ. 10 λεπτ.
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45min
Risoto de espinafres e queijo azul
25 λεπτ.
Risoto com romã, queijo azul e conhaque
45min
Rolo de alcachofra e frutos secos
55 min
Terrine de beterraba
8 Std. 20 Min
Soufflé de queijo
50 λεπτ.
Massa com frutos secos e tomate seco
30 λεπτ.