![Soufflé al Castelmagno Soufflé al Castelmagno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/756EBA05-6A1A-4D31-8E35-2A91B8705346/Derivates/6DF319F0-D7CE-4C29-8C2D-01FEF685A1AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 albumi a temperatura ambiente
- 40 g di burro a pezzi a temperatura ambiente + q.b.
- 150 g di formaggio Castelmagno a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di latte scremato
- 60 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di pangrattato
- 4 tuorli a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8 godz. 20 min
Fonduta svizzera
20 min
Zabaione
15 min
Soufflé al formaggio
55 min
Martin sec al Barolo
4h 30min
Vol-au-vent con cruditès e gamberi
3h
Corona di riso e castagne alla fonduta
50 min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 min
Canapè di granchio con crema coriandolo e menta
1 Std. 10 Min
Polenta con fonduta di formaggi
1 godz. 15 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 godz. 15 min