Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de azúcar (y un poco más para espolvorear)
- 8 - 10 tiras de piel de limón (sólo la parte amarilla)
- 1 cucharadita de canela molida
- 100 g de almendra molida
- 200 g de manteca de cerdo
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 yemas de huevo
- 400 g de harina
- 1 pellizco de bicarbonato
- 30 - 40 almendras crudas sin piel para decorar
- 1 clara de huevo batida (para pintar la masa)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 752 kJ / 180 kcal
- Białko
- 2.65 g
- Węglowodany
- 15.52 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.96 g
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Mantecados
2 Std.
Figuritas de mazapán
1 Std.
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Cortadillos de cidra
1 Std.
Marquesas
30 Min
Huesos de San Expedito
30 Min
Mantecados empolvados
2 Std.
Hojaldrinas de naranja
2 Std.
Roscos de vino
45 Min
Tortas de Alcázar
40 Min
Magdalenas de nata
1 Std.