Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g weiße Schokolade, in Stücken
- 150 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Backpulver
- 3 Eier (Größe M)
- 100 g Feinkristallzucker
-
1
geh. TL Zitronenschale, gerieben
lub 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht - 120 g Kokosflocken
-
30
g Kokoslikör
lub 30 g Zitronensaft, frisch gepresst - 100 g Sonnenblumenöl
- 160 - 200 g frische Himbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2604 kJ / 622 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1 Std. 20 Min
Blumenkohl (Karfiol)-Gratin mit Ei
35 min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5h 40min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Obstkuchen im Glas
55 λεπτ.
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Herzkuchen mit Schokomousse
5 Std.
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Zitronen-Mohn-Kuchen (glutenfrei)
1 Std. 15 Min
Flaumiger Lauchkuchen
2h
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min