Wersje kompatybilne
Macaroni and cheese con beicon y crujiente de maíz
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de sal
- 320 g de pasta corta seca (coditos, macarrones o tiburones)
- 300 g de queso cheddar en trozos
- 200 g de fritos de maíz picantes (tipo cheetos)
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra (10 g)
- 50 g de mantequilla
- 50 g de harina
- 150 g de dados de beicon ahumado
- 500 g de leche entera
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 20 - 30 g de mostaza de Dijon
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3349 kJ / 801 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis a la amatriciana
25min
Macarrones al estilo americano (Mac 'n' Cheese)
30min
Ñoquis fritos con salsa de cheddar
1h 30min
Buffalo chicken mozzarella
3 Std. 30 Min
Sándwich cubano
1h
Panzerotti a la romana
1h
Arroz asiático con huevos
45min
Tortiglioni con salchichas y setas
35min
Macarrones a la carbonara
25min
Farfalle a los cuatro quesos
25min
Arroz a lo pobre
40min
Espaguetis a la carbonara
25min