Fingers de merluza con salsa de tomate

Fingers de merluza con salsa de tomate

4.6 128 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 200 g de cerveza
  • 120 g de harina
  • ½ cucharadita de ajo en polvo
  • ½ cucharadita de perejil seco
  • 1 pellizco de colorante alimentario
  • 1 cucharadita de levadura química en polvo
  • 1 cucharadita de sal
  • 500 g de filetes de merluza fresca (sin piel ni espinas) cortados en bastones de 2x6 cm
  • 300 g de aceite para freír
  • 400 g de tomate triturado en conserva
  • ½ cucharadita de azúcar (opcjonalnie)
  • 1 pellizco de bicarbonato

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 316 kcal / 1321 kJ
Białko 26.16 g
Tłuszcz 10.44 g
Węglowodany 26.43 g
Błonnik 2.06 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...