Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
希臘優格醬
- 200 克 希臘優格
- ¼ 茶匙 乾燥蒔蘿
- 5 克 新鮮巴西利 ,切碎
- 5 克 蒜頭 ,切碎
- 20 克 蜂蜜
- ¼ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 黑胡椒粗粒
香辣奶油淋醬
- 20 克 奶油
- 10 克 椰子油
- 1 茶匙 乾辣椒碎
- 1 ½ 茶匙 匈牙利甜紅椒粉
- 500 克 水
- 4 顆 蛋
- 4 片 皮塔餅 (Pita)
- 1 茶匙 黑胡椒粗粒
- 3 顆 油漬蕃茄乾 (約10克),切碎
- 1 顆 檸檬 ,只取皮屑
- 60 克 山羊乳酪 ,剝碎
- 3 茶匙 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3184 kJ / 761.7 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 95.7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.7 g