Wersje kompatybilne
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 5 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo (reserve las claras)
- 30 g de maicena
- 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 2 palos de canela
- 150 - 200 g de azúcar
Merengue
- 350 g de azúcar
- 50 g de agua
- 3 claras de huevo
- ¼ de cucharadita de cremor tártaro
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 6 - 8 cucharadas de dulce de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1567 kJ / 374 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 277.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Tarta San Marcos
4 Std.
Crema pastelera
10 Min
Masa choux
2 Std.
Profiteroles de tiramisú
4 Std.
Brazo de gitano con frambuesas
1 Std. 20 Min
Tarta de piña al revés
40 Min
Almíbar básico
10 Min
Brazo gitano de café
1 Std. 30 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Crema pastelera (Espesar)
15 Min
Brazo de gitano
3 Std.