Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos de limón
- 80 g de aceite de girasol (y algo más para engrasar los moldes)
- 250 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 4 huevos
- 240 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 20 g de zumo de limón
- 130 g de yogur griego
Crema de limón (lemon curd)
- 110 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 70 g de zumo de limón
- 80 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en trozos
- 3 yemas de huevo
- 1 huevo
Merengue suizo
- 3 claras de huevo
- 140 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10 min
Tarta de limón y merengue
3sa
Merengue italiano
20 min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13 godz.
Tarta para celebraciones
7 Std.
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Tarta de piña y coco con frosting de rosas
5h
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2j 10 menit
Postre chajá
11 Std. 15 Min
Tarta a las tres leches
12h 45min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1h 50min
Brazo de gitano
3sa