Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho chiffon
- 9 yemas de huevo
- 300 g de azúcar glas
- 80 g de cacao puro en polvo
- 180 g de agua
- 120 g de aceite de girasol
- 2 cucharaditas de vainilla líquida
- 180 g de harina de repostería
-
1
sobre de levadura química en polvo (15 g)
lub 1 cucharadita de bicarbonato - 35 g de maicena
- 9 claras de huevo
- ½ cucharadita de cremor tártaro
- 1 pellizco de sal
Buttercream
- 250 g de mantequilla a temperatura ambiente
- ¼ de cucharadita de colorante rojo o rosa (a gusto)
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 2 cucharadas de leche
- 250 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2440 kJ / 584 kcal
- Białko
- 8.07 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 32.68 g
- Błonnik
- 0.68 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
1 godz. 10 min
Tarta de piña y coco con frosting de rosas
5óra
Cupcakes banoffee pie
5h 40 min
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Fondant (pasta de azúcar)
5min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min
Frosting de chocolate y mantequilla
10min
Frosting de mascarpone y cacao
10min
Ganache de chocolate blanco
1h 5min
Tarta para celebraciones
7 Std.
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Crema de mantequilla
5min