Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 350 g leite
- 20 g azeite
- 50 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 750 g farinha tipo 65
- 1 clara de ovo
- 1 c. chá de sal
- 50 g manteiga
Recheio
- 400 g água
- 2 c. chá de sal
- 12 ovos
- 20 g salsa
- 20 g manjericão
- 10 g hortelã, só as folhas
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 700 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ limão (raspa e sumo)
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Montagem
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- 2 gemas de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1856 kJ / 444 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2h 50min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min
Pão rústico
2 Std.
Quiche de espinafres com base de batata
Brak ocen
Bolo de maçã
1ωρ.
Bolo salgado com curgete
45min
Tarte de figo e queijo
30 λεπτ.
Salada marinada com quinoa e sementes tostadas
2 Std.
Pães de banana e centeio
1 Std. 35 Min
Hambúrgueres de okara
50 λεπτ.
Pizza de inverno
8h
Salada de quinoa e legumes
45min