Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 4 - 6 tiras de piel de naranja (sólo la parte naranja)
- 4 - 6 tiras de piel de limón (sólo la parte amarilla)
-
50
g de manteca de cerdo
lub 50 g de mantequilla - 90 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 1 huevo
- 25 g de licor de anís
- 50 g de vino blanco
- 300 - 350 g de harina
- 1 pellizco de sal
- 500 g de aceite para freír las orejas
- Wartości odżywcze
- na 24 unidad
- Kalorie
- 14496 kJ / 3456 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 362.4 g
- Tłuszcz
- 206.4 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vieiras "Rias baixas"
1 godz. 10 min
Filloas
1 Std.
Melindres (Galicia)
1 Std.
Empanada de maíz con congrio
2 Std.
Frixuelos de Cangas del Narcea
40 Min
Empanada de raxo
2h 30 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Roscón gallego
1h 30 min
Empanada de maíz con berberechos
1 godz. 15 min
Rosquillas
30 min
Larpeira
1 godz. 55 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min