Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 tiras de piel de limón
- 2 cucharadas de anís en grano
-
100
g de vino manzanilla
lub 100 g de vino blanco - 250 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de sal
- harina de repostería para espolvorear
- 300 g de aceite de oliva virgen extra (para freír)
Almíbar de miel
- 200 g de miel
- 50 g de agua
Terminación
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.04 g
- Węglowodany
- 13.69 g
- Tłuszcz
- 7.12 g
- Błonnik
- 0.35 g
Alternatywne przepisy
Poleá
15 Min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10min
Roscos de vino
45 min
Pestiños borrachuelos
50 min
Cortadillos de cidra
1h
Roscas de limón y anís de Ribeira
2h 30min
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50 min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min
Roscos chiclaneros
1h
Tocino de cielo
4hod. 30min
Leche frita
2h 45min