Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 tiras de piel de limón
- 2 cucharadas de anís en grano
-
100
g de vino manzanilla
lub 100 g de vino blanco - 250 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de sal
- harina de repostería para espolvorear
- 300 g de aceite de oliva virgen extra (para freír)
Almíbar de miel
- 200 g de miel
- 50 g de agua
Terminación
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.04 g
- Węglowodany
- 13.69 g
- Tłuszcz
- 7.12 g
- Błonnik
- 0.35 g
Alternatywne przepisy
Cachuela extremeña
4h 20min
Cortadillos de cidra
1h
Pestiños borrachuelos
50min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30min
Tortas de Pascua murcianas
2hod.
Roscos chiclaneros
1h
Milhojas de merengue
1h 40min
Roscos de vino
45min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3 Std. 20 Min
Tocino de cielo
4h 30min
Poleá
15min
Flan de turrón
3 Std. 40 Min