![Tabbouleh Tabbouleh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C97D0BA7-43D3-46F2-B6E4-D66B6F36228B/Derivates/FF920F04-C4FC-4A55-8687-38FC0946904F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fine bulgur wheat (see tip)
- 70 g extra virgin olive oil
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g fresh curly parsley, cut in pieces
- 250 g plum tomatoes, halved, seeds removed
- 45 g spring onions, cut in pieces
- 10 g fresh mint leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 651.3 kJ / 155.7 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 208.9 mg
Alternatywne przepisy
Salsa Verde
10 Min
Fish Tacos
45 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Koshari stew
45 Min
Guacamole
5 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 Min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1 Std. 10 Min
Houmous
13h 30 min
Bulgur Wheat
35 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min