Plum and Blackberry Upside-Down Cake

Plum and Blackberry Upside-Down Cake

4.9 176 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices

Składniki

  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    125 g
  • light brown muscovado sugar
    50 g
  • plums halved, stone removed then cut in wedges (5 mm)
    2 - 3
  • fresh blackberries
    175 g
  • caster sugar
    200 g
  • medium egg
    1
  • vanilla extract
    1 tsp
  • plain flour
    150 g
  • milk
    175 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • fine sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 348 kcal / 1456 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 51.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...