Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 280 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 c. chá de canela em pó
- 50 g açúcar
- 110 g manteiga
- 2 ovos
Recheio
- 20 g farinha de milho branco
- 20 g água
- 450 g maçã cortada em cubos pequenos
- 450 g pera cortada em cubos pequenos
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
-
10
g aguardente
lub 10 g kirsch - ½ c. chá de canela em pó
- 150 g açúcar
- 25 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Gelado q.b. p/ servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1241 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Victoria cake
1h 10min
Bolo frangipane
55min
Tarte de maçã
50min
Tarte de cereja e amêndoa
55min
Strudel de cranberries e marmelo
1h 30min
Tarte de outono
1h 10min
Tarte de pera e amêndoa
1h 20 min
Tarte Tatin de pera
1h 30min
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Tarte vulcão
1h 15min
Tarte de maçã para principiantes
45min
Bolo de cenoura delicioso
50min