Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 4 uova
- 10 g di olio di oliva
Ripieno
- 70 g di cipolla a pezzi
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 350 g di carne di manzo, tipo noce o primo taglio
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 700 g di brodo di carne
- 100 g di prosciutto cotto a listarelle
- 200 g di verza a listarelle
- 1 uovo
- 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
- brodo di carne q.b. per raggiungere 300 g di sugo di cottura (opcjonalnie)
- 20 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida e strizzati
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8 Std. 20 Min
Tortelli di faraona e Parmigiano reggiano con nocciole tostate
8 godz.
Ravioli al radicchio in crema di balsamico
1h 30min
Vitello tonnato
24h 45min
Vitello tonnato
25h 30min
Pastella per fritti
1h
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Agnolotti del plin
10u. 30min
Salsa tonnata
20 min
Fonduta svizzera
20 min
Bagna cauda
35min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min