Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
- 60 g de aceite vegetal
- 200 g de leche
- 2 huevos medianos
- ½ cdita de sal
- 140 g de harina de trigo
- 170 g de harina de maíz amarillo
- 20 g de azúcar
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 420 g de elote desgranado, en lata
- 50 g de queso cheddar, rallado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1969 kJ / 470 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frijoles de la olla
2h
Masa básica para tamales
1 godz. 30 min
Lentejas con res y plátano macho
45 dk
Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones
2h
Huevos tibios
30 Min
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4 Std. 15 Min
Queso relleno yucateco
3h
Frijoles negros
14h
Cuernitos veganos con relleno de frutos secos
2 Std. 10 Min
Arroz al curry con camarones
40 dk
Pan aliñado
50 dk
Mole xiqueño
1h 20min