Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 - 750 g de calabaza amarilla, tipo butternut o castilla
Harina sin Gluten
- 100 g de arroz para sushi
- 100 g de arroz integral
-
50
g de tapioca
lub 50 g almidón de tapioca - 50 g de fécula de maíz, y un poco más para espolvorear
Panqué
- 200 g de azúcar mascabado
- ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de bicarbonato de sodio
- 1 cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de jengibre en polvo
- 1 cdita de canela en polvo
- ¼ cdita de nuez moscada en polvo
-
115
g de mantequilla sin sal, derretida
lub 75 g de aceite vegetal - 2 huevos
- 80 g de agua
- 1 cdita de ralladura de naranja
- crema batida, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecitos de calabaza de castilla (sin gluten)
1 Std.
Panqué de plátano (vegano y sin gluten)
1 Std. 30 Min
Pan de caja sin gluten
2 Std.
Pastel de chocolate sin gluten
40 Min
Panqué de zanahoria
1 Std.
Pay de calabaza
4 Std.
Pastel de calabacita
1 Std. 20 Min
Panqué de matcha
1 Std.
Bizcocho de guayaba y coco, vegano y sin gluten
10 Min
Pastel Persa de zanahoria y coco
2 Std. 20 Min
Pastel de zanahoria sin harina
20 Min
Base para pay sin gluten
15 Min