Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albondigas
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- 1 TL Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- ¼ TL Curry, mild
Tomatensauce und Fertigstellung
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 300 g rote Paprika, in Streifen (1 cm)
- 300 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 15 g Mehl
- 2 TL Olivenöl
- 200 g Feta, in kleinen Würfeln oder zerbröselt
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 521 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Mojo Amarillo
45 min
Chorizo-Quiche
2h 30 min
Empanada Gigante
1h 15 min
Hähnchenfüllung für Tortillas
45 min
Mojo für Meeresfrüchte
10 Min
Kanarische Runzelkartoffeln mit Meersalz
45 min
Spanische Tapa-Bällchen mit Datteln
30 Min
Rote Mojo Sauce
10 Min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40 min
Patatas Bravas mit Chorizo
1h 15 min
Salsa Roja
20 Min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 Min