![Albondigas mit feuriger Tomatensauce Albondigas mit feuriger Tomatensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6E9138D-23DE-4471-BDAF-085060FE896D/Derivates/3a3d645a-6014-493d-8f6a-73dd02e188a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albondigas
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- 1 TL Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- ¼ TL Curry, mild
Tomatensauce und Fertigstellung
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 300 g rote Paprika, in Streifen (1 cm)
- 300 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Chili-Pulver
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 15 g Mehl
- 2 TL Olivenöl
- 200 g Feta, in kleinen Würfeln oder zerbröselt
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 521 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Chorizo-Quiche
2 Std. 30 Min
Mojo für Meeresfrüchte
10p
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35p
Spanische Tapa-Bällchen mit Datteln
30p
Albondigas mit Papas Arrugadas (Hackbällchen in Tomatensauce)
1h 30min
Kanarische Runzelkartoffeln mit Meersalz
45p
Rote Mojo Sauce
10p
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40p
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30p
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3 Std.
Patatas Bravas mit Chorizo
1h 15 min
Salsa Roja
20min