Knusper-Garnelen mit Mangodip

Knusper-Garnelen mit Mangodip

4.1 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

Mangodip
  • Schalotte halbiert
    1
  • Öl
    10 g
  • Curry
    1 TL
  • Mango, reif geschält, entkernt
    120 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    80 g
  • Salz
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Knusper-Garnelen
  • Chiliflocken
    ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Toastbrot ohne Rinde, geviertelt
    60 g
  • Ei
    1
  • Garnelen, roh, groß, geschält je ca. 15 g, 7-8 cm lang
    12
  • Frittieröl
    400 - 500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 298 kcal / 1246 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...