Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 1 Eigelb
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 TL Vanillezucker
Guss
- 2 Eier
- 1 Eigelb
-
200
g Vin cuit
lub 200 g Birnendicksaft - 100 g Doppelrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Tirggel
48小时 45 分钟
Tessiner Polenta
45 min
Schwimmende Inseln
40min
Portugiesische Crème brûlée
25 min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40min
Bretzeli
2h 30min
Focaccia mit Cherrytomaten
2 godz.
Zwiebel-Käsewähe
1h 15min
Blanquette de veau (Weisses Kalbsvoressen)
1h 15min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 40min
Peperonicremesuppe
20 min