Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 1 Eigelb
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 TL Vanillezucker
Guss
- 2 Eier
- 1 Eigelb
-
200
g Vin cuit
lub 200 g Birnendicksaft - 100 g Doppelrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Vermicelles
3h 15min
Anken (Butter)
40 Min
Boeuf Bourguignon
2 godz.
Cassata-Creme
20 Min
Gianduja Schoggi-Passion
5 godz. 40 min
Madeleines
1 Std.
Menü: Salat-Cremesuppe, Seebarsch an einer Brunnenkresse-Sauce und Kartoffeln
30 min
Zuger Kirschtorte
4h
Orientalischer Pouleteintopf mit Couscous
45 Min
Konditorcreme
15 Min
Baumnussguetzli
1h 15 min
Trenette mit Pesto
45 Min