Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g vinho branco
- 100 g tomate em pedaços
- 1050 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g arroz carolino
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 150 g pimento cortado em tiras
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 370 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30 λεπτ.
Roupa velha
25 λεπτ.
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25 λεπτ.
Arroz de tamboril
40 Min
Arroz de peixe
55 min
Arroz de tomate
30 λεπτ.
Sopa do vidreiro
45min
Massada de lulas
35min
Caldeirada de bacalhau
40 Min
Arroz de feijão com morcela
35min
Esparguete com berbigão
40 Min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1ωρ.