Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g queijo flamengo
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo concha
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 300 g fiambre em cubos
- 100 g espinafres, descongelados bem espremidos
- 30 g farinha
- 250 g leite
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão, só a raspa
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3085.8 kJ / 737.5 kcal
- Białko
- 37.3 g
- Węglowodany
- 83.2 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2393.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com fiambre, presunto e milho
50 min
Massa com cogumelos e bacon
50 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Massa da quinta
40 min
Massa cremosa de salmão e alho-francês
35 min
Penne com atum
30 min
Canelones de salsicha e espinafres
1 godz.
Empadão de fiambre
1 godz.
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40 min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 min
Linguine com delícias do mar e agrião
25min