Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g coco ralado
- 120 g aipo cortado em palitos (6-10 cm aprox.)
- 40 g cebola roxa cortada em lâminas
- 150 g cherovia cortada em palitos (6-10 cm aprox.)
- 120 g cenoura cortada em palitos (6-10 cm aprox.)
- 24 folhas de manjericão grandes
- 120 g farinha
- ½ c. chá de sal
- 240 g cerveja bem fria
- 1 ovo
- Óleo q.b. p/ fritar
- Maionese q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi recheados
1h 20min
Empada de cabrito da Sara Lajas
13h 20 min
Sopa de cebola gratinada à francesa
5sa 30 dk
Salada de laranja e funcho - TM5
Brak ocen
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
2 Std. 30 Min
Chutney de pera e mostarda
45 Min
Bife tártaro com alcaparras, cebola roxa, tomate seco e molho aioli
1h 25min
Tarte de figo e queijo
30min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4 Std. 45 Min
Molho de baunilha (crème anglaise)
10 Min
Foie gras - Figado de pato
20h 35min
Creme de camarão
45 Min