Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 50 g de mantequilla
- 50 g de manteca de cerdo
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 170 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 4 huevos
- 500 g de aceite para freír
- 1000 g de nata montada
- 200 - 300 g de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 258 kJ / 62 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 4.71 g
- Tłuszcz
- 4.49 g
- Błonnik
- 0.08 g
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4h
Xuxos de crema
1h 30min
Crema pastelera
10 min
Cremadillos
3h 50min
Buñuelos con crema de azafrán
40 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Nata de trufa
8u. 15min
Bambas de nata
1h 50min
Larpeira
1j 55 menit
Nata montada
10 min
Brazo de gitano
3h