Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 600 g Wasser
- 330 g Ajvar (siehe Tipp)
- 100 g Rahm
- 1 TL Gemüsebouillon
- ¼ TL feinkörniges Salz
- 400 g Pasta, getrocknet, kurz, z. B. Fusilli, Penne, Macaroni etc.
- 200 g Lauch, in Rondellen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rizi Bizi
35min
Lauch-Penne-Pot
30min
Hörnlisalat
35min
Ofenguck mit Zucchetti
1 godz. 10 min
Wirz-Pasta
35min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45 min
Kartoffelsalat
1 Std. 5 Min
Polenta mit Pilzragout
45 min
Penne mit Broccoli, Salsiccia und Oliven
40min
Asia-Gemüse süss-sauer
25min
Spaghettini mit Peperoni
50min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40min