Kartoffel-Focaccia

Kartoffel-Focaccia

4.8 84 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    1770 g
  • Kartoffel geschält und gewürfelt (1–2 cm)
    100 g
  • frische Hefe
    12 ½ g
    2 TL Trockenhefe
  • Zucker
    1 TL
  • Weizenmehl
    600 g
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    2 EL
  • Salz
    15 g
Füllung
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    1 - 2 EL
  • Mozzarella in Scheiben und gut abgetropft
    200 g
  • Schinken, gekocht in Scheiben
    100 g
  • Rispentomate in Scheiben (3–4 cm), Scheiben 1 Stunde abgetropft
    1
  • Oregano, getrocknet
    2 - 3 Prisen
  • Sardellenfilets in Öl
    2
Emulsion
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • Wasser
    20 g
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2573 kJ / 615 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...