Glutenfreier Mandelkuchen

4.5 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 Portionen

Składniki

  • Mandeln, enthäutet
    200 g
  • Butter zimmerwarm, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Eiweisse
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    100 g
    100 g Erythrit
  • Eigelbe
    4
  • Zitrone Saft und Abrieb
    1
  • glutenfreies Backpulver
    1 TL
  • Mandelblättchen
    60 g
  • Puderzucker zum Bestäuben
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 63.5 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 993.4 kJ / 237.4 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...