Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de zanahoria en rodajas (2 cm)
- 250 g de puerro en rodajas (2 cm)
- 1 cucharada de curry en polvo Ducros
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de calabaza sin piel ni semillas, en trozos (3-4 cm)
-
500 - 600
g de agua
lub 500 - 600 g de caldo de verduras - 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida Ducros
-
100
g de nata líquida
lub 100 g de leche evaporada - 50 g de picatostes para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 808.1 mg
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza
45 Min
Crema de guisantes
30min
Crema de puerro con parmesano
45 Min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema de calabaza y manzanas al curry
40min
Crema de hinojo
30min
Crema de calabaza y jengibre con anacardos
35min
Crema de chirivía y manzana
30min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 Min
Crema de batatas con leche de coco
40min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 Min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1 Std. 30 Min