Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas pardinas
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 50 g de pimiento verde
- 50 g de pimiento rojo
- 70 g de aceite de oliva
- 2 - 3 chorizos cortados en rodajas
- 1 cucharada de pimentón dulce Ducros
- 1 hoja de laurel seca Ducros
- 1 cucharadita de comino molido Ducros
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1537 kJ / 367 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Garbanzos con chistorra
40min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos a la catalana
35min
Garbanzos con arroz
35min
Potaje con garbanzos
35min
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Sopa de arroz y garbanzos
30min
Pasta con judías blancas
40min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min