Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 350 g de cebolla en trozos
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 2000 g de mejillones frescos limpios
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de pimentón picante
- 20 g de harina
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2187.6 kJ / 523.4 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares a la americana
50min
Chipirones a la marinera
25min
Txangurro
1sa 10 dk
Almejas a la marinera
30min
Fumet de pescado y gambas
20min
Buey de mar relleno a la provenzal
2 Std.
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1sa 10 dk
Rape en salsa americana
1h
Cangrejos de río en salsa
30min
Langostinos al romesco
15 Min
Tigres
1h
Mejillones al vapor con salsa picante
45min