Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 350 g de cebolla en trozos
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 2000 g de mejillones frescos limpios
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de pimentón picante
- 20 g de harina
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2187.6 kJ / 523.4 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones rellenos
1h 10 min
Almejas a la marinera
30 min
Calamares a la americana
50 min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10 min
Cangrejos de río en salsa
30 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Tigres
1h
Fabes con almejas
30 min
Mejillones al vino
30 min
Berberechos en salsa verde
1h
Arroz con bogavante
1h
Rape en salsa americana
1h