Urządzenia i Akcesoria
Birewegge
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz.
3 Stücke
Składniki
Füllung
-
Baumnusshälften100 g
-
Dörrbirnen geviertelt500 g
-
Feigen, getrocknet halbiert100 g
-
Dörrzwetschgen entsteint100 g
-
dunkle Sultaninen50 g
-
Zitronat50 g
-
Zucker75 g
-
Zimt1 TL
-
Nelkenpulver1 Prise
-
Zitronensaft20 g
-
Traubensaft300 g
Teig
-
Butter weich, in Stücken (3 cm)250 g
-
Mehl500 g
-
Salz1 TL
-
Backpulver¼ TL
-
Wasser100 g
Fertigstellung
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
32 g
Kalorie
9847 kJ /
2352 kcal
Tłuszcz
96 g
Węglowodany
324 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Linzer Torte
1 godz.
Schenkeli
1 godz. 35 min
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1 godz. 35 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Luzerner Lebkuchen
55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min