
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 100 g Baumnusshälften
- 500 g Dörrbirnen geviertelt
- 100 g Feigen, getrocknet halbiert
- 100 g Dörrzwetschgen entsteint
- 50 g dunkle Sultaninen
- 50 g Zitronat
- 75 g Zucker
- 1 TL Zimt
- 1 Prise Nelkenpulver
- 20 g Zitronensaft
- 300 g Traubensaft
Teig
- 250 g Butter weich, in Stücken (3 cm)
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Backpulver
- 100 g Wasser
Fertigstellung
- 1 Ei verquirlt, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2352 kcal / 9847 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 96 g
- Węglowodany
- 324 g