![Shrimp and Grits Shrimp and Grits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8ecb416c-f391-48fe-b2b3-9e8b8d94a10d/Derivates/b0a64f70-d0f5-485f-9020-ad2cee78de0c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shrimp
- 16 oz raw shrimp, medium size, peeled and deveined (approx. 14 oz peeled)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ½ oz freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 ½ oz cheddar cheese, cubed
- 2 garlic cloves
- 3 oz yellow onion, quartered
- 5 oz green bell pepper, cut into strips
- 5 oz red bell pepper, cut into strips
- 1 oz unsalted butter
- 2 ½ oz Canadian bacon, cubed
- 4 oz beef andouille sausage, pre cooked, sliced (¼ in.)
- 4 oz pork andouille sausage, pre cooked, sliced (¼ in.)
-
½
oz all-purpose flour
lub ½ oz corn starch, (approx. 1 tbsp) -
3 ½
oz chicken broth
lub 1 tsp chicken stock paste, mixed with 3.5 oz water - 1 ½ tsp Worcestershire sauce
- red chili sauce, to taste (optional)
Grits
- 11 ½ oz water
- ½ tsp salt
- 2 ½ oz grits, white
- 8 oz half and half
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2245.7 kJ / 536.8 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1986.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguettes
3h 45min
Spanish Rice
30min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5h 15min
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25 Min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Garlic Shrimp and Grits
1 Std. 10 Min
Maple Caramel Dip
30min
Chicken Mole
50 Min
Angel Food Cake
1 Std. 10 Min
Biscuits and Gravy
40p
Marinara Sauce
40p
Chicken Fajita Soup
50 Min