Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 6 ovos
- 230 g açúcar amarelo
- 30 g licor de ginja
- 75 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
Recheio e cobertura
- 20 g açúcar
- 100 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 600 g natas
- 4 - 5 gotas de sumo de limão
- 100 g queijo mascarpone
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 20 g licor de ginja
- Cerejas em calda q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3117.4 kJ / 745.1 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 51.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 136.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo estrela
1h 40min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Torta de chocolate
1h
Rolo floresta negra
1h 10min
Brigadeirão
1h 45min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Bolo fresco de morango
3h
Bolo fresco de morango
3h
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Bolo de chocolate merengado
4h 30 min
Bolo zebra
55min
Bolo de Baptizado
2h 30 min