Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amêndoa laminada
- 200 g farinha tipo 65
- 160 g manteiga
- 50 g água
- 1 c. sopa de açúcar
- 100 g açúcar amarelo
- 2 ovos
- 120 g doce de framboesa
- 2 peras grandes c/ casca
- Geleia de alperce q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1854.4 kJ / 443.2 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 27.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrio de framboesa
8sa 20 dk
Bolo de maracujá
1h 15 min
Tarte de cereja e amêndoa
55min
Semifrio de morango
6h
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40min
Trifle de framboesa e limão
2h
Tarte de pera e amêndoa
1h 20 min
Kouglof
5h
Tarte de fruta fresca
1h
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Torta de cacau
45min
Bolo de cenoura delicioso
50min