Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 6 gemas de ovo
- 120 g leite
- 30 g leite em pó
- 6 claras de ovo
- 150 g açúcar
- 180 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 150 g manteiga
- 390 g leite condensado
- 150 g leite em pó
- 250 g queijo mascarpone
Molho
- 200 g água
- 40 g leite em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g leite condensado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2180.4 kJ / 521.1 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 289.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocadas
1sa 30 dk
Brigadeirão
2 Std. 30 Min
Donuts de massa choux com doce de leite
1sa 30 dk
Bolacha gigante
4 Std. 15 Min
Bolo de coco sem farinha
35 dk
Stolen
3h 30min
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Pudim gelado de leite condensado
8 Std. 20 Min
Pudim que não vai ao forno
6h
Terrine de chocolate
8sa
Torta de cacau
45 Min
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2 Std. 30 Min