Urządzenia i Akcesoria
Empanada multicolor
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 doses
Składniki
Massa
-
água60 g
-
azeite20 g
-
vinho branco20 g
-
40 g banhamargarina p/ culinária40 g
-
sal½ c. chá de
-
açúcar½ c. chá de
-
1 c. chá de fermento de padeiro secofermento de padeiro fresco10 g
-
farinha200 g
Recheio
-
queijo Gruyère130 g
-
fiambre130 g
-
azeite50 g
-
dentes de alho2
-
espinafres descongelados escorridos400 g
-
sal1 pitada de
-
pinhões30 g
-
queijo Roquefort150 g
-
130 g requeijãoqueijo mozarela fresco130 g
-
ovos6
-
pimenta1 pitada de
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
1001.3 mg
Białko
23.9 g
Kalorie
2111.1 kJ /
504.6 kcal
Tłuszcz
34.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
24.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Económicas
11 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Pão de piza
1 godz.
Ramequim de legumes
1 godz. 25 min
Galete de tomate
45 min
Torta de bacalhau
1 godz.
Éclaires salgados
1 godz. 30 min
Pudim de bacalhau
2 godz.
Fondant de chocolate com pimenta rosa
35 min
Torta de bacalhau
2 godz. 15 min
Empadas de vitela e cerveja preta
9 godz.
Coroa recheada
1 godz. 50 min
Crepes de bacalhau
1 godz. 15 min
Quiche de três tomates
1 godz. 5 min