Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 60 g água
- 20 g azeite
- 20 g vinho branco
-
40
g margarina p/ culinária
lub 40 g banha - ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 200 g farinha
Recheio
- 130 g queijo Gruyère
- 130 g fiambre
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
- 400 g espinafres descongelados escorridos
- 1 pitada de sal
- 30 g pinhões
- 150 g queijo Roquefort
-
130
g queijo mozarela fresco
lub 130 g requeijão - 6 ovos
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2111.1 kJ / 504.6 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1001.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassata de avelã e chocolate
8sa
Arancini
1 godz. 20 min
Trouxas de borrego turcas
1sa 30 dk
Petit-fours
48 Std.
Stolen
3h 30min
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Ramequim de legumes
1 Std. 25 Min
Soufflé de atum
1 Std. 15 Min
Mini quiches de espinafres, ricota e bacon
40 dk
Taças mexicanas
20 Min
Quiches despidas
50 Min
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2 Std. 45 Min