Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de amêndoa
- 50 g açúcar
- 25 g água
- 50 g amêndoa s/ pele
Gelado bicolor
- 500 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 320 g leite condensado
- 20 g cacau em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1718.7 kJ / 410.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 76.5 mg
Alternatywne przepisy
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Gelado bom
10 Std.
Gelado de nata com chocolate
8 Std. 45 Min
Gelado de chocolate
12 godz.
Gelados em copos de chocolate
12 godz.
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24h
Gelado de chocolate e café
5h 15min
Gelado de café
8 Std.
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Gelado de cheesecake
13 Std.
Gelado de chocolate e framboesa
8 Std.
Gelado de amêndoa
8 Std.