Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de avelã
- 3 claras de ovo
- 120 g açúcar
- 150 g avelã s/ pele
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
Gelado de chocolate
- 300 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 1 ½ c. sopa de açúcar baunilhado
- 60 g açúcar
- 40 g água
- 3 gemas de ovo
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3016.9 kJ / 721.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 56.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 86 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patê de fígado
25min
Quadrados de alperce e pistácio
Brak ocen
Bolo gelado
8h 30min
Tortilhas com molho de tomate e pimentos gratinado
20min
Empanada multicolor
1h 15min
Pastéis de arroz da Graciosa
8h
Pudim de queijo de São Jorge
1 Std. 25 Min
Mousse de fruta
6 godz.
Russos
50min
Espinafres com camarão
1h 5min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30min
Delícia de morango
1h 30min