Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 90 g manteiga, mais q.b. p/ fritar
- 400 g leite
- 2 ovos
- 140 g farinha de trigo
Soufflé
- Manteiga q.b. p/ untar
- 300 g açúcar
- 12 ovos
- 1 c. chá de cremor tártaro
- ½ limão (raspa e sumo)
- 15 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1258.5 kJ / 300.8 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Bebinca
1 Std.
Quindão
1h 5min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1h 20min
Petit-fours de chocolate branco
3 Std. 30 Min
Quindins
1 Std.
Zabaione
15min
Arrepiados de Almoster
1h 20min
Cheesecake soufflé
40min
Telhas de cacau e amêndoas
13h
Bolo de avelã e café
55 Min
Bolo com frutos silvestres e natas
1 Std.
Cheesecake de morango no forno
4 Std.