Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite
- 200 g espinafres frescos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 120 g cebola
- 40 g tomate seco
- 400 g abóbora cortada em cubos
- 900 g água
- 20 g vinho branco
- 300 g arroz p/ risoto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 30 g manteiga
- 30 g queijo parmesão em raspas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de abóbora, caril e camarão
1 godz. 20 min
Risoto de legumes
40 dk
Massa com pesto de brócolos
30 Min
Risoto de alho com tomate-cereja e mozarela
45 Min
Risoto alfacinha
30 Min
Risoto com ervas aromáticas
40 dk
Risoto de legumes assados
45 Min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 Min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35 dk
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30 Min
Risoto de beterraba
30 Min
Risoto de espargos e açafrão
35 dk