薑黃蔬菜湯
TM5 TM6

薑黃蔬菜湯

(Brak ocen)

Składniki

  • 200 克 洋蔥 ,切塊(約4公分)
  • 15 克 蒜頭
  • 30 克 橄欖油 ,需多備一些
  • ½ 茶匙 小茴香籽
  • 1 ½ 茶匙 薑黃粉
  • 1000 克 蔬菜高湯
  • 250 克 南瓜 ,去皮,切塊(約3公分)
  • 125 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約3公分)
  • ½ - 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • ½ - 1 茶匙 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
  • 黑芝麻 ,少許

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1221.9 kJ / 292.3 kcal
Białko
6.9 g
Węglowodany
49.2 g
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy